Ano - nemáme koho volit!

12. 10. 2014 14:00:00
Moje žena posteskla si, že k volbám opět nepůjde - protože nemá koho volit, když téměř nikoho z kandidátů nezná. A tak jsem jí s pochopením objal a pravil: "Taky nemám koho volit, protože téměř všechny dobře znám!"

Kdo trochu zná mou rodinu, nebo se setkal se zmínkou či p-omluvou o mém aktivismu, existenci, či situaci - jistě by souhlasil s názorem: že člověk, který jen provokuje, nepracuje a svou rodinu s pěti dětmi tím nechává na holičkách - nemá nárok na podporu, pracovní příležitost, šanci ani existenci - natož aby kandidoval do voleb - zvláště když tyto kritizuje jako komu-anální?!

Proto jsem se také od voleb do EP vrhnul na aktivismus pro místní referendum o úplném zákazu výherních automatů na území města, neb hazard v KarlovýchVAR°ECH je zásadní problém politické korupce, která mi bránila nejen kandidovat, ale vůbec se voleb účastnit. Snažil jsem se to dokonce těsně před volbami vysvětlit i v karlovarské redakci deníku DNES, ale zda to vyšlo, nebo to vůbec někoho zajímá - nevím.

Vím však na 99%, že pokud se na http://www.jamp.cz/tiskove_zpravy/tiskove_zpravy.htm neobjevila za posledních 5 let zpráva o podpoře sportu a kultury, a namísto toho se netransparentně sponzoruje městský rozpočet přes loajální kulturní a sportovní organizace, tak to rozhodně není fair play. Konečně absence veřejně dostupných výročních zpráv za posledních 7 let na JAMP s.r.o. a SLOT Group a.s. v kombinaci s výsledky voleb jsou IMHO signifikantní a prokazují tuto politickou korupci vy-volených i jejich voličů.

Když jsem v rozhovoru s Vladimírem Zedníkem prohlásil, že se nemohu voleb účastnit ani jako volič, neboť každý odevzdaný hlas je v systému zastupitelské demokracie ANOmálně-mediálně privatizované jen bianco šek k reálné korupci a nepotismu. Každý odevzdaný hlas je tedy vzájemným úplatkem za mlčení a především ignorování přímé demokracie - pro kterou je institut místního referenda základním kamenem k svobodomyslné a sebevědomé občanské identitě a společnosti.

I přesto vše doufám, že - toto mé černobílé vidění a pohled na KarlovyVARLA°!°A - nové zastupitelstvo s nejspíše staro-novým primátorem po-o-praví vyhlášením prvního místního referenda o úplném zákazu provozování výherních automatů na území města Karlovy Vary - co nejdříve - tedy nejpozději do dvou let v rámci krajských voleb - pro které zvu všechny k založení a účasti na www.qparty.eu k realizaci principů www.transparencytrade.cz !

No a protože - je již odvoleno a rozhodnuto - berte tento blog jako malé p-ohlédnutí do minulosti, aby jste ve dnech a letech příštích mohli sobě i svým vy-voleným připomenout, jak pěkně po-le-lapili KarlovyVARY°.

Autor: Michal Sadílek | neděle 12.10.2014 14:00 | karma článku: 5.90 | přečteno: 507x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 14.10 | Přečteno: 177 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 498 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 47 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 511

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...