Michal Sadílek

VELKÁ ŘÍJNOVÁ RESTRUKTURALIZACE

25. 10. 2013 13:50:00
Znáte pojem staré struktury? Asi ano, a pokud ne - jistě se ve vašem okolí najde někdo, kdo by vám potvrdil, že se tak označují nemocní mocní, nebo vlivní pod vlivem ..., kteří společně vytvářejí STRUKTURY MOCI A VLIVU. I když tato hra slov není konkrétnější - vždyť neplatí jen pro politiku - tak asi každý vytuší, kam s tou VELKOU ŘÍJNOVOU RESTRUKTURALIZACÍ mířím.

Dobře fungující stádo


Právě totiž probíhají předčasné volby a podle preferencí bych měl spíš využít celou zkratku VŘSR, abych připomněl historická fakta a snažil se je spojit s výrazy sociální, nebo dokonce socialistická. Ovšem vzhledem k tomu, že průzkumy se mohou mýlit - a já doufám, že se mýlí mílově - tak by taková RESTRUKTURALIZACE v parlamentu mohla dopadnout REVOLUČNĚ.

Mediálně ignorovaní PIRÁTI, SVOBODNÍ nebo ZELENÍ se tam třeba dostanou a preferenčně velcí hráči, jako je ČSSD, ANO2011 a KSČM budou muset překopat své vyjednávací pozice, kde se ten bezvýznamný póvl může ignorovat. Navíc by i volební výsledek ÚSVITU, nebo KDU-ČSL mohl ještě výrazně ubrat TOP09 a ODS, která by se s Hlavou vzhůru a SPOZem mohla dostat mimo parlament. Teď už však nemá smysl takto virtuálně teoretizovat, když už v neděli bude jasné, jaká bude realita.

Daleko zajímavější je, že staré parlamentní struktury se ještě před volbami velmi snažili o to, aby se RESTRUKTURALIZACE parlamentu po volbách 2013 odehrála v její režii. Konečně i projekt REKONSTRUKCE STÁTU, který dokázal sjednotit mnoho organizací mimo tyto struktury je teď paradoxně nástrojem těchto struktur v předčasných volbách, když většina rozpuštěných poslanců má tzv. zatrženo.

Kdyby se tedy v rámci platné Ústavy měl rekonstruovat stát, tak by ani předčasné volby nemusely být a docela hladce a rychle by prošlo všech devět protikorupčních zákonů. Stačí, když se po volbách většina "zkušených" poslanců vrátí do parlamentu, doplní je nováčci, co mají zatrženo a rekonstrukce státu projde hladce.

Jenže, jak jsem naznačil, je možné, že výsledek předčasných voleb bude revoluční, a to i kdyby dopadl podle posledních preferencí. Jde totiž o to, že zvolení poslanci budou skutečně jednat podle vlastního vědomí a svědomí, a nebudou se bát ZMĚN. A to nejen přijetím těch devíti protikorupčních zákonů, ale především změn Ústavy, která povede ke skutečné RESTRUKTURALIZACI STÁTU a né jen k jeho kašírované rekonstrukci.

Autor: Michal Sadílek | karma: 6.67 | přečteno: 469 ×
Poslední články autora