Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co nás nezabije, to nás posílí – aneb litanie o imunitě a STÁVCE

Berte prosím tento text jako test – test vaší inteligence, pozornosti, trpělivosti, lidskosti a především svědomí. Kdo dočte a zamyslí se se mnou mezi řádky nad stavem naší společnosti, politiky, imunity či stávky – je občanem.

7.9.2020 je pondělí – první pondělí v měsíci září a každé první pondělí v roce 2020 od Dne dětí – tedy od 1.6.2020 se snažím stávkovat, protestovat, demonstrovat za #MondayForFUTURE. Naivně se domnívám, že jako se Grétě Thunberg podařilo přes #FridayForFUTURE mnoho mladých – vlastně našich dětí a vnuků probudit k zájmu o globální klimatické změny – podaří se mě probudit nás zodpovědné k reálné nápravě a změnám, které pomohou a povedou k udržení života resp. podmínek pro život člověka na planetě ZEMI pro další generace.

COVID19 – tohle je nejčastější výraz, který se od začátku roku 2020 objevuje a opakuje všude, kde je možné vnímat informace. Vedl na celém světě k opatřením, která pomohla během pár měsíců vyčistit atmosféru v průmyslových oblastech – čímž se jasně potvrdil vliv člověka na životní prostředí, ale zároveň vedl k omezením občanských svobod i lidských práv. Pokud se pozornost v souvislosti s koronavirem soustředí na lidské zdraví, jsou mnohé dosud demokratické společnosti schopné přes omezení a opatření dojít až k režimu #TOTALITA2020. Co tím myslím? Třeba jste právě Vy prokazatelný přenašeč viru Sars-CoV-2, aniž byste měl/a tzv. klinické příznaky – v tom případě jste předem odsouzen/a min. k domácímu vězení nebo třeba v budoucnu do komunity přenašečů, kteří se mohou mimo svůj domov či komunitu pohybovat jen s nasazenou rouškou a nosit neustále rukavice.

Pokud však uvažujeme o výrazech korona, COVID19, Sars-CoV-2 jako o informačních virech, či přímo heslech pro manipulaci s lidskou myslí, jednáním a chováním – tak je to jasný důkaz o stavu informační společnosti, která je již přímo závislá nejen na zákonech, pravidlech, řádech, vyhláškách, opatřeních, které si stanovila, ale i na jejich interpretaci, tedy výkladu prostřednictvím médií a sociálních sítí, kterým podřizuje svá rozhodnutí, jednání a chování … často dokonce bez veřejné diskuse i kritického myšlení.

Byla by velká chyba, kdyby dobrovolné nošení roušky či respirátoru bylo bráno jako kolaborace, či demonstrace povinnosti či ohleduplnosti, ale naopak jako skutečná ochrana, když nás naše zdraví a svědomí zaváže chránit ostatní před jakoukoliv kapénkovou infekcí. Vždyť podzim i zima jsou obdobím, kdy nás nachlazení, angíny, chřipky … trápí, omezují, avšak zároveň posilují náš imunitní systém. Většina z nás se bez jakýchkoliv nařízení v takové situaci léčí v soukromí a izolaci, a pokud se budeme potřebovat pohybovat na veřejnosti – pro nákup čerstvých potravin, nebo potřebných bylin, či léků – tak od letoška pouze s dobře nasazenou rouškou, nebo respirátorem a rukavicemi.

Na druhou stranu – když jsme bez teploty, či jakýchkoliv příznaků onemocnění, nejsme v karanténě – nesmí být nenošení roušky/respirátoru/rukavic považováno za rebelii, vzdor, nekázeň či neposlušnost, ale pouze za svobodnou volbu, stejně jako když se naopak rozhodneme sebe chránit účinným respirátorem, brýlemi, či štítem. Každý zdravý jedinec má totiž svá lidská práva a občanské svobody, mezi které patří taky svobodný pohyb bez omezení, včetně možnosti svobodného projevu i svobodu se potkávat a shromažďovat a díky tomu posilovat svou imunitu – jak osobní ve svém zdraví, tak občanskou ve veřejném zájmu a zdraví.

VRAŤME SE však k meritu tohoto textu a tou je STÁVKA #MondayForFUTURE

První týden v září se ukáže, jak bude fungovat tzv. chytrá karanténa, výuka na školách vč. omezení, či zavedení distanční výuky, přičemž se všude bude dbát na minimalizaci přenosu virové nákazy. Drtivá většina dospělých vč. dospívajících si musí i s učiteli a všemi zaměstnanci ve školách, ale i zdravotních a sociálních zařízeních klást celý rok zásadní otázku. Proč právě koronavirus je po dalších umělých pandemiích s prasečí, ptačí chřipkou, či dalšími SARS epidemiemi natolik nebezpečný, že se sahá při opatřeních a jejich vynucování a kontrole k perzekuci prostřednictvím pokut i omezování osobní svobody. Proč je tisícileté soužití s virovými onemocněními, které vždy vedlo k posílení imunitního systému jedince i jeho okolí globálně vystaveno přes politiku, média, úřady, policii takovým omezením a opatřením, aby se tím maximum lidí uchránilo tedy zamezilo infikováním se virem Sars-CoV-2 a měli tím sami šanci posílit svůj imunitní systém? Protože všechny státy i farmaceutické korporace chtějí a potřebují mít koho očkovat, neboť kdo prodělá onemocnění COVID19 a jsou mu prokazatelně zjištěny v jeho krvi protilátky – již očkování nebude potřebovat.

Tohle je skutečná cesta k režimu #TOTALITA2020, která pro udržení pořádku nepotřebuje šířit státní teror a strach přes přímé omezení občanských svobod a lidských práv, ale stačí masivně vyvolat takovou paniku a strach o zdraví jedince, že i jedinec rád a ochotně přijme bezpečnou vakcínu ideálně i s očipováním vlastní identity. Přestože je dnes čipování dobrovolné a třeba i očkování proti chřipce taky, je evidentní, že v dnešním světě – kdy je mnoho očkování již povinné se step-by-step dojde i po.vinnému očkování a možná i čipování obyvatel v jejich vlastním zájmu při ochraně jejich zdraví a života.

Asi jste se s touhle teorií, obavou, a zatím evidentní desinformací/fakenews setkali, případně jí můžete dohledat na internetu, či v dystopické literatuře. Nepochybuji totiž o tom, že ve svobodné společnosti, kde se mimochodem vyžvaní i přísně utajované informace, by se našlo tolik loajálních a oddaných zdravotníků, kteří by své známé a přátele při povinném očkování zároveň čipovali bez jejich vůle a souhlasu. To je ale přesně ten kámen úrazu, dovolím si říci lavina smrti všem argumentům i domněnkám – stejně jako jsme dnes ochotni dobrovolně chránit své okolí nošením roušky, byť si tím můžeme sami přivodit zdravotní problémy a oslabení vlastní imunity, tak ve stejném nadšení a informovaném souhlasu podstoupíme dobrovolně a někdy i s nadšením očkování proti onemocnění COVID19. Po takové mediální, společenské a kolikrát i příbuzenské/přátelské masáži budou odmítači očkování opět ostrakizováni, popoháněni k odpovědnosti, pomlouváni a nálepkováni tak, jako se to dnes děje aktivistům, demonstrantům, nebo dobrovolníkům pomáhajícím třeba sociálně vyloučeným, migrantům a uprchlíkům.

Proto i po předchozích marných pokusech vyzývám – přestaňte zírat do obrazovek mobilů, tabletů, čteček, notebooků, monitorů, a především televizí a někteří i zívat z občanské letargie a společenské nudy. Veřejné shromáždění, hromadné protesty a masivní demonstrace jsou sice viditelné, evidentně vadí či nejsou příjemné jakékoli správě – státní, krajské, metropolitní i místní. IMHO = dle mého skromného názoru jediné (Ústavou i Listinou základních práv a svobod, čl. 27, odst. 4), co skutečně může změnit STATUS QUO tedy stávající stav je – STÁVKA – aby povinné nošení roušek, karanténa i další opatření bylo vyhrazeno pouze u prokazatelně nemocných jedinců při ochraně veřejného zdraví a veškerá doporučení ponechána na rozhodnutí každého občana, tedy dospělého jedince a za děti a nezletilé byla respektována vůle a rozhodnutí jejich rodičů, opatrovníků, pěstounů – tady zákonných zástupců.

Přestože se může výše uvedený požadavek zdát jako marginální tedy okrajový, pro některé až malicherný pro využití tak vážného a svým způsobem nebezpečného nástroje jako je STÁVKA – její realizace může přinést do společnosti a veřejné diskuze zásadní IMPULS k emancipaci občanské společnosti a cestě k přímé demokracii bez volených zás.tupců. Protože to je největší hrozba politiků, úředníků, … států i korporací. Konečně ty svá rozhodnutí, opatření a politiku budou i nadále obhajovat přes výhody a zlepšení které přinesl rok 2020 – viz v úvodu zmíněné viditelné a prokazatelné snížení znečištění v průmyslových oblastech Číny při výrazném omezení provozu a výroby. u nás se například o prázdninách změnila klientela v turistických oblastech ve prospěch místní turistiky a tím se zlepšila třeba kulturní atmosféra. Přestože akce, koncerty, festivaly … byly valnou část roku omezeny, umělci si díky vysílání přes internet udrželi kontakt s fanoušky, což přinášelo všem nové zkušenosti a zážitky bez osobního kontaktu a velkých výdajů na produkci …

Ovšem drtivá část firem, podnikatelů i jejich zaměstnanci potvrdí velké ztráty, zrušené kontrakty, objednávky, ztráty zakázek/práce/zaměstnání. Přitom pracující a podnikající občané umožňují přes daňové povinnosti, sociální pojištění a monetární systém státní a finanční správě vyplácet důchody, sociální příspěvky a dávky i zajistit prostředky na mzdy státním zaměstnancům vč. politiků. Když se však např. z valorizace důchodů, či dokonce mimořádných dávek stává v předvolebním období nástrojem pro uplácení takové voličské základny, měly by se pracující a podnikající občané ozvat a dát jasně najevo, že si nelze přes daňový ani sociální systém brát jakoukoliv skupinu občanů (např. důchodce, OSVČ, či státní zaměstnance) jako rukojmí.

KDYBY to šlo, a nebylo to nelegální/trestné – stačilo by od září veškeré odvody na daních a sociálním pojištění stopnout/zarazit/pozdržet do vyplnění požadavků například STÁVKY POPLATNÍKŮ, kde by za evidentně populistická opatření vlády požadovali:

  • Rezignaci předsedy vlády na svou funkci vč. DEMISE ministrů a vládních zmocněnců odpovědných za opatření související s COVID19 a za stav veřejných financí – tj. státního dluhu / deficitu státního rozpočtu s tím, že vláda bude pokračovat s nově jmenovaným premiérem s rozpočtovým provizoriem do řádných voleb v roce 2021
  • Rezignaci prezidenta republiky na svou funkci včetně jeho mluvčího a všech poradců, pokud do 30 dnů nejmenuje předsedu jedné z opozičních demokratických stran dočasným premiérem vč. jmenování nových ministrů, aby tím zamezili narůstání státního dluhu populistickými kroky jenž lze jasně považovat za předvolební zvýhodnění či přímo úplatek, případně měli naopak stejnou šanci na své populistické kroky.

Je evidentní, že by se s takovými požadavky neztotožnili ani v ODS, ani Piráti, nebo další demokratické strany v opozici – protože proč by měli zachraňovat tuto vládu, ztrácet tak čas, sílu i své kapacity pro předvolební boj, a navíc uvolnit tím ruce a zodpovědnost za vládnutí a správu věcí veřejných podle průzkumů nejsilnější vládnoucí straně. Jistě by se shodli na postoji: jen ať si vládní koalice vypije svůj kalich opatření, omezení, ne.odpovědnosti, někdy až bezohlednosti do dna svých preferencí.

Dosti však politikaření a šílených scénářů – stávkovat mají zejména Ti, co k tomu mají důvod a mají jasný a splnitelný požadavek – což se v případě jasných pravidel na nošení ústenek dá splnit, aby na každém z nás bylo rozhodnutí i zodpovědnost, zda chceme posilovat svou imunitu přirozeně, anebo uměle přes očkování. Konečně STÁVKA je společenský konsensus podobný referendu, kde je však nutné pro jeho respektování/platnost naplnit quorum – což je kvantitativní podmínka pro platnost voleb nebo hlasování. A taková STÁVKA ZA OBČANSKOU IMUNITU je myslím dobrým plebiscitem, který by zastupitelské demokracii i s její politickou imunitou mohl zásadně shodit hřebínek vlastní důležitosti a dohnat ji k zodpovědnosti při veřejné diskuzi o takové formě přímé demokracie, kde bude moci občan přímo rozhodovat, ne jen volit zás.tupce.

Kdo jste měl tedy tu trpělivost a vlastně i odvahu a sílu, namáhat se čtením tohoto textu, než ó.pustíte tuto stránku, či se naopak pustíte do sdílení a komentování – zkuste alespoň kliknout na [< Zvyšte karmu ] – ať alespoň vím, že jsem se nenamáhal zbytečně a ještě se najde někdo, kdo čte litanie až do konce.

Autor: Michal Sadílek | pátek 28.8.2020 20:40 | karma článku: 11,27 | přečteno: 448x
  • Další články autora

Michal Sadílek

Schola LUDUS - aneb Škola HROU

Dnes jsem se potkal se svými dcerami první školní den na jejich cestě za vz.děláním - tedy v jejich první školní den ve školním roce 2020/2021 - na První české gymnázium v Karlových Varech a Základní školu Jana Amose Komenského.

1.9.2020 v 19:00 | Karma: 8,17 | Přečteno: 537x | Diskuse| Společnost

Michal Sadílek

21.SRPEN v Karlových Varech

Po týdnu se vracím k události a akci, která nejen mě a pár aktivních občanů přivedla na veřejné shromáždění k 52.výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy, ale především vyvrcholila společným dopisem určeným Putinovi.

28.8.2020 v 16:50 | Karma: 13,61 | Přečteno: 304x | Diskuse| Občanské aktivity

Michal Sadílek

STÁVKUjme na den dětí, pro jejich SVOBODU

Někdy je dobré se po delší době vrátit k tématu "po.vinného rouš.kování" a podle statistik porovnávat, argumentovat a faulovat nejen ve veřejném prostoru, ale v soukromí svého přesvědčení či názoru.

19.5.2020 v 22:40 | Karma: 8,13 | Přečteno: 276x | Diskuse| Politika

Michal Sadílek

#TOTALITA2020 je možná šance

Možná, že se mýlím - tuhle píseň Jaromíra Nohavici hraji často, všude a veřejně - protože je čistá, jasná, krásná a je v ní tolik radosti, že mi pomáhá zahojit rány, na které žádná psychoterapie neplatí.

9.5.2020 v 11:00 | Karma: 6,31 | Přečteno: 497x | Diskuse| Občanské aktivity

Michal Sadílek

Vážení nepřátelé - bavme se spolu a buďme na sebe hodní!

Pánové - premiére ČR Andreji Babiši a prezidente ČR Miloši Zemane - i když jsem vás nevolil a dělal vše pro to, aby jste nebyli tím kým právě jste, dovolte mi vás slušně a věcně oslovit k současnému patovému stavu České Republiky!

1.5.2018 v 16:16 | Karma: 8,09 | Přečteno: 408x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  16:50

Aktualizujeme Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Hromadná nehoda poblíž letiště uzavřela Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  16:43

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Steinmeier si v Praze může zlepšit reputaci. Poškodil mu ji döner v Turecku

29. dubna 2024  16:05

Pondělní dvoudenní návštěva Česka s fotkami od Vltavy je pro německého prezidenta Franka-Waltera...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhodlala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
www.qparty.cz / www.idworld.cz

Seznam rubrik