Mediální džihád na nejčtenějšího blogera

Ještě než vám prozradím, kdo byl dlouhodobě jedním z nejčtenějších blogerů iDNES s pravidelnými více jak sto tisíci zářezy za přečtení svých názorů, tak musím připomenout, že arabské Dža-Ha-DA znamená v překladu “Vyvíjet zvláštní úsilí”. 

Závist v pojetí Jacoba Mathama, 1587Jacob Matham (1571–1631)

Stejně jako militantní a negativní nádech významu slova "džihád" je výsledkem práce médií, tak řada novinářů a vůbec mnoho mediálně zapojených osob "vyvíjí zvláštní úsilí" pokřivit, či přímo převrátit obraz Tomia Okamury. Ne, že by si za to Tomio nemohl sám, vždyť každý kdo jde do politiky a je veřejně činný musí s něčím podobným počítat, zvlášť když se mu daří oslovit tolik čtenářů.

Za celé období blogování na iDNES byl totiž právě Tomio Okamura jedním z nejčtenějších autorů a dle údajů z http://blog.idnes.cz/top.asp?hod=0&zor=cit se mu podařilo napsat více jak 80 článků se čteností od 114 078 do 231 385. Takovou čtenost i s většinově vysokou karmou mu může řada profíků v médiích závidět. A vzhledem k tomu, že právě závist - zvláště u nás a před volbami - začíná mít navrch, tak se nemohu ubránit pocitu, že na posledním článku Konec lžím je i něco pravdy.

A možná, že právě Tomio Okamura má té pravdy - která vítězí - víc, než si všichni Ti - co ho nálepkují populista, demagog, rasista, extrémista, hlupák, diktátor, fašista, zkrachovalec, ... - dovedou připustit.

Autor: Michal Sadílek | středa 16.10.2013 12:40 | karma článku: 25,45 | přečteno: 2153x